BURSA / NİLÜFER - Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu

ŞEFKATLİ İLETİŞİM DİLİ PROJESİ

Proje hakkında

Bu projede Şiddetsiz İletişimin ana ilkelerden olan "duyguları ve ihtiyaçları" çalışmayı hedefliyoruz. Amacımız karşımızdakini suçlamadan gerçek duygu ve ihtiyaçlarımızı dürüstlükle ifade etmeye yardımcı olan bu dili yaygınlaştırmaktır.

HEDEFLER

*Web 2.0 araçlarının kullanımını sağlamak ve teknolojik ürünlerin kullanımında olumlu tutum ve davranış kazandırmak
*Şefkatli iletişim becerilerinden olan "gözlem" tekniği ile eleştirel düşünebilmek
* İlişkide oldukları toplumda kendisinin ve diğerlerinin duygu ve ihtiyacını gözeterek kaliteli ve barışçıl iletişimi kurabilmek ve sürdürebilmek
*Öğrencinin öz değerlilik, varlığından memnun olma ve özgür iradesine göre karar alma mekanizmalarını içselleştirmesini sağlamak
*Velilerle bu konuda farkındalık çalışmaları yapılarak, evdeki barışçıl ve şefkatli iletişim iklimine katkı sağlamak

Proje çalışmalarımızdan birkaç görsel:

ŞEFKATLİ İLETİŞİM DİLİ PROJESİ

Şefkatli İletişim Dili (ŞİDİ) eTwinning projemizde okulumuz 3/G sınıfı öğrencilerimizle Dilek GÖKÇEN PASİN rehberliğinde şiddetsiz iletişimi günlük yaşantımızda kullanmayı öğrenmeye devam ediyoruz . Okulumuzun dışında İstanbul(2), Ordu(1), İzmir(2), Antalya(1),  ve Manisa(1) illerinden 8 farklı okulun ve Azerbaycan'dan bir okulun bir araya geldiği bir projedir.  Projemizde "Şiddetsiz İletişim"in ana ilkelerinden olan duygu ve ihtiyaçları öğrenci-öğretmen- veli üçgeninde çalışmayı hedefliyoruz. Böylelikle ŞİDİ'yi yaygınlaştırmak istiyoruz.

Projemizde öğrencilerimiz web2.0 araçlarının aktif kullanımını sağlayarak teknolojik ürünlerin kullanımında olumlu tutum ve davranış geliştirir. Projemizle öğrencilerimiz eğlenerek, yaparak öğrenecek ve bulundukları ortamlarda barışçıl ortamlar için katkı sağlayacaklardır.

Projemizde öğrencilerimiz,

-Yaratıcılık ve yenilenme

-Eleştirel düşünme ve problem çözme

-İletişim ve iş birliği

-Esneklik ve uyum

-Girişimcilik ve öz yönelim ... gibi birçok 21. yy. becerilerinde gelişerek öğrendiklerini şarkı, hikaye, resimle ürün olarak ortaya koyar. Projemizde yer alıp Şefkatli İletişim Dili'nin yaygınlaşmasına katkıda bulunan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Yayın: 24.03.2022 - Güncelleme: 24.03.2022 12:13 - Görüntülenme: 203